2011. február 27.

JÁTÉK!

Odakint hiába van fagy és hó, az én szívemben már rég tavasz van. :) Ennek örömére tavaszváró játékot indítok, melynek nyereménye ez a színes, Smarties-zal és pillangóval díszített muffin. Hogy megnyerd, nem kell mást tenned, minthogy írsz egy hozzászólást ez alá a bejegyzés alá vagy lájkolod a Facebookon az Édességek kicsiny boltját, a játékról szóló bejegyzést és megosztod azt az üzenőfaladon. Figyelem: aki mindkettőt megcsinálja, az dupla eséllyel kerül be a random.org virtuális kalapjába!



A játék határideje: 2011. március 5. (szombat), éjfél.

Emellett pedig egy másik játékra is várlak Titeket: azok, akik már rendelkeznek bármilyen Édességek kicsiny boltjás ékszerrel (legyen az gyurma-, drót-, pixel- vagy varrott ékszer) készítsenek egy fotót magukról, ahol az általam készített ékszert viselik, és küldjék el a vanilla.feelings@gmail.com címre. Közöttük a Facebook-on szavazás során dől majd el, hogy ki kapja a nyereményt, egy általa kiválasztott ékszert. :)
Ennek a játéknak egyelőre nincsen határideje, a játékot a beküldött képek száma alapján fogom lezárni. Akiknek pedig nincs még ékszere az se csüggedjen, hiszen a Meskán most akár 30%-os kedvezménnyel vásárolhatja meg bizonyos termékeinket. :)

2011. február 23.

Cserebere csecsebecse

Akik gyakran látogatják a Meskát, azok biztosan ismerik Ringut és a csodálatos, fotós textilékszereit. Bevallom, rajongok a szépségeiért, így különösen örültem, amikor lehetőségem nyílt a vele való cserére. :) A megállapodás szerint én egy Tibi által készített bronz chainmaille karkötőt küldtem, egy darab színjátszó lila selyemanyagot, emellett pedig vízszínű, átlátszó topáz gyöngyöket és piros színű, gyümölcsös-zöldséges fityegőket a gyümölcsös és zöldséges nyakláncaihoz. Ezért cserébe egy gyönyörűséges epres nyakláncot kaptam, organzát, többféle tüllt és egy halom fánk alakú üveggyöngyöt. Ezer köszönet ezekért Ringu, szeretve vannak nagyon! :)) <3





2011. február 21.

Funky-robotok

Ismeritek a Grut? Annak a magyar verziójában van benne, hogy Gru megkéri Dr. Senkiházit, hogy készítsen neki fánk-robotokat, mire ő funky-robotokat készít neki. :) Noha én nem tudok se fánk-, se funky-robotokat készíteni, azért készítettem pár fánkot, így farsang idejére. :)

Amíg nem jövök rá, hogyan lehet szép magyar fánkot készíteni, addig addig be kell érnetek egy halom amerikai fánkkal. A cukormáz tekintetében véletlen alkottam nagyot: a Cernit napbarnított színű gyurmájából daraboltam és kevertem össze egy adagot a TLS-sel, de a végeredmény nem igazán krém, mint inkább cukormázszerű lett. Nekem mindenesetre nagyon tetszik amit kaptam, mivel eddig senkinél se láttam ilyenfajta cukormázat, így úgy gondolom egészen egyedit sikerült alkotnom. :) A mázat ezekután saját készítésű, Smarties-szerű "cukorpasztillákkal" és "cukorgyönggyel" tökéletesítettem, hogy igazán ínycsiklandóak legyenek. Egyelőre még csak ezek a kis apróságok vannak, de nem is olyan sokára egy halom új fánkkal és egyéb nyalánksággal is készülök. :))


















Keressétek őket a Meskán!

2011. február 20.

Új év, új dizájn

Néhány hónapnyi kényszerpihenő után elérkezett az a pillanat, amikor a hetek óta tartó fárasztó munkánk végül meghozta a gyümölcsét: elkészült a megújult blog, tavaszias dizájnnal és gyakran frissülő tartalommal. :) Aki szemfüles volt, már korábban is láthatta a félig átalakuló kinézetet, amit végül tegnap éjfél előtt sikerült teljesen üzembe hoznunk. A blog a párom és az én kezem munkáját dícséri, előbbi a programozási részt, míg én a grafikait készítettem el. :) A technikai adatokról annyit érdemes tudni, hogy a blog egyelőre 1280x1024-es felbontásban, Firefoxban és Google Chrome-ban érhető el. Ennek az oka az, hogy a kisebb felbontást - egyelőre - nem sikerült beállítani rendesen, de ez valószínűleg a későbbiekben pótolva lesz. A blog Internet Explorerben is elérhető, igaz, ott néhány pixeles elcsúszások vannak, ami a böngésző hibája. Érdekesség, hogy a fejléc mellett lévő három kép minden oldalfrissítéskor más-más véletlenszerű képet jelenít meg a gyurmás, varrott és drótékszerek közül, melyek a meska-boltunk általam készített kínálatából valóak. :))

Most már csak annyi van hátra, hogy köszönetet mondjak azoknak, akik az utóbbi hetek fáradozását segítették: páromnak, Tibinek, aki hajlandó volt a saját idejéből időt szakítani arra, hogy 100x újraállítsa a fejlécet és a blogot; Krisztinek, a blog első beavatott látogatójának, aki mindig meghallgatott, ha valami új ötlet kapott el az ékszerekkel kapcsolatban; és köszönöm mindenkinek, aki látogatja a blogot, a facebookot vagy a Meskát, és bármilyen formában is támogat engem. :)