2011. június 9.

Alíz Csodaországban

Nagyjából egy éve, a Tim Burton-féle Alice film megjelenésekor ott bujkált bennem a gondolat, hogy szeretnék egy saját ékszerkollekciót ebben a témában. Én azonban nem szeretem ezt a modern feldolgozást, amiben a filmet elkészítették, sokkal inkább rajongok a könyvek John Tenniel illusztrációi és egy 1999-es amerikai Alice in Wonderland filmért.

Ekkor tehát elkezdtem amolyan kezdetleges Alice-kollekciót gyártani. Készült teáskanna, türkiz és rózsaszín, meg mindenféle sütemény, és ki is gondoltam, hogy a fotózáskor ki lesz majd a modell, a "kollekció arca". Mondhatom, elég hamar feladtam, mert rájöttem, hogy egyrészt a technikám eléggé kezdetleges, másrészt egyik forma sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, nem lett olyan igazán "aliceos".

Amikor regisztráltam az Etsyre, már tudtam, hogy jó helyen járok. Az alapanyagok beszerzése után minden adott volt egy jó kollekcióhoz, már csak a kezdőlökés kellett, és abból meg volt bőven, így hát elkészült az első, önálló kollekcióm, a kedvenc történetem ékszeradaptációjául szolgáló Alice in Wonderland kollekció. Persze nem mondom, hogy mindennel tökéletesen elégedett vagyok, és hogy csak ennyi ékszernél maradok - amilyen lelkes vagyok, valószínűleg megtöltöm az egész házat a különböző méretű, formájú és fajtájú ékszerekkel. :)

Az alábbi kollekció és fotósorozat létrejöttében köszönet illeti a szüleimet, akik bírták cérnával azt, hogy a "műhelyemet", a számítógépasztalt heteken át beborította a kollekció-alkotó káosz; köszönöm támogatómnak, Nagy Gerdának, aki feldobta a postára várás ideörlő perceit, és mindig nyomon követte a dolgok alakulását; köszönöm Árpás Annamária Rózsának, első rajongómnak és modellemnek azt, hogy megformálta számomra Alice karakterét; és legfőképpen köszönöm a páromnak, aki mindenben támogatott, amire csak szükségem volt a kollekció és az élet kapcsán.

Nah, nem is húzom tovább a szót, jöjjenek hát a képek! :)
Amennyiben érdekel a kollekció valamelyik darabja, akkor kérdéseidet az alábbi e-mail címen felteheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése