2010. október 30.

Megrendelések

Az utóbbi időben több egyéni kérés is érkezett, többek között a blogjáték nyertesei is most írtak, hogy mit szeretnének. Fogadjátok hát ezeket sok szeretettel! :)


Az első nyertes Zsófi volt, aki átadta a lehetőséget a barátnőjének, Bettinek, aki szintén játszott, hogy válasszon ő valamit. Betti azt kérte, hogy képek alapján készítsek egy "miniatűrát" a kutyusáról, hogy mindig vele lehessen. A végeredménnyel ő is, én is nagyon elégedett voltam. Sajnos a postán történt egy kis baki, és a kutyusnak a többrétegű csomagolás és buborékos boríték ellenére letört az orra ( :(( ), de a büszke tulajdonosa azt mondta, nem gond, mert megjavítja.





A második nyertes Barbi volt. Ő egy igen érdekes kéréssel keresett meg: egy kulcstartót szeretett volna, ami szív alakú, és két részre szedhető. Mivel a felét a párjának szánta, így a kulcstartót se nem túl fiúsan, se nem túl lányosan képzelte el; egyszerűen, a jó ízlés határain belül. Az első gondolatom valami strasszos-csillámos, kétszínű kulcstartó volt, de ezt rögtön elvetettem, az előbbiekre hivatkozva. Aztán kitaláltam, hogy a lyukas, lekvárral töltött linzer mintájára készítek én is egyet, szív alakút; így, mint egy-egy falat süti, a kulcstartók kifejezik majd a két személy összetartozását. A lekvár elkészítéséhez itt is folyékony gyurmát használtam, mint a tejszínhabnál, csak sokkal csomósabbra kevertem, hogy hasonlítson a nagymama-féle házi lekvárok állagához. :) A kulcstartó nagy sikert aratott a gyengébbik nemnél, remélem a férfiú is elégedett lesz majd vele. :)



Egyik kedves törzsvásárlóm, Vivi annyira beleszeretett a nyalókás medálokba, amiket legelőször vett, hogy azóta már mobildíszt és fülbevalót is rendelt, hasonló mintára. Most gombos kéréssel állt elő, amit igen nagy kihívásnak tartottam, ugyanis még sohasem készítettem ezelőtt gombokat. Bevallom, nem is nagyon fogok, ha csak nem megrendelésekre, ugyanis szönyen macerásak és monoton az elkészítésük. Azt hiszem, ezt a feladatot meghagyom más, nálamnál ügyesebb és türelmesebb gyurmásoknak. :)
Méretileg 1 cm-es gombokat kért, azonban a csavaros minta és a masni miatt ez szinte lehetetlen lett volna, így egy kicsit nagyítottam rajtuk, nagyjából 1,5 cm-esre. Szerintem jók lettek ilyen "nagyon" is, és sokkal inkább érvényesül így rajtuk a minta és a masni is, mintha 1 centisek lettek volna.





A megrendelőimet és a vásárlóimat mindezek után arra szeretném kérni, hogy ha tehetitek, fotózzátok le az általam készített ékszereiteket, tárgyaitokat használat közben, és töltsétek fel a facebook oldalamra! Szeretném látni, hogy jó helyre kerültek-e, és hogy mennyire örültök a két kezem munkájának. :)

1 megjegyzés:

DoRcY írta...

Nagyon jók :) a kutyus a legjobb! Én tacsit csináltam már kétszer, egyszer a barátnőmnek, egyszer rendelésre. Gombokkal eddig én is csak egyszer próbálkoztam, tényleg macerás és nem könnyű. Nem rajongtam én se, de azért meglettek. Patonaifabian-hoz kerültek :)

Megjegyzés küldése